Fixa med bilen själv

Det är inte alla som har kunskap att hålla och fixa med bilen själv. Den som har kunskapen kan spara en hel del genom att meka själv med bilen. Man behöver inte lämna in den på verkstad så for något ska lagas. Utan man kör in den i eget garage och fixar det som fixas bör.

Att skruva i bilar

Även om man inte är utbildad bilmekaniker så kan man ha ett stort intresse av att skruva i bilar. Om det är något som man regelbundet håller på med så lär man sig allt eftersom man håller på. Det kan vara allt från att skifta stötdämpare till att byta bromsskivor eller byta olja. Det senare kanske vem som helst kan göra med bra instruktioner. På modernare bilar så kan det vissa gånger nästintill vara omöjligt att meka själv. Då är man tvungen att lämna in sin bil på verkstad.

Åtgärda fel innan besiktning

Att köpa och äga en ny bil innebär att vi ska in med bilen för kontrollbesiktning. Det kom nya regler den 20 maj 2018 huruvida man ska kontrollbesiktiga sin bil. Nya bilar besiktigas först efter 36 månader och andra besiktningen sker 25 månader efter den förra besiktningen. Äldre bilar ska besiktigas inom 14 månader efter den senaste besiktningen. Detta är det lag på för att det inte ska vara några skrothögar efter våra vägar. Det kan vara lite nervöst innan man besiktigar sin gamla bil. Men om man håller efter och åtgärdar felen som dyker upp så ska det inte vara några problem.