Service

Motorer och motorfordon är, lite beroende på hur mycket de används och hur gamla de är, från och till i behov av service, vare sig det handlar om personbilar, lastbilar eller motorcyklar.

Service på bilen

Service

Att serva sin bil med jämna mellanrum är viktigt av flera skäl, dels för att bilen inte ska gå sönder, dels för att den ska rulla så smidigt som möjligt på vägen. Hur ofta man bör lämna sin bil på service varierar givetvis från bil till bil. Äldre bilar behöver generellt mer service än nyare bilar. Ett bra tips kan vara att alltid lämna in sin bil på service innan besiktningen så man är säker på att den går igenom. Är man händig går det givetvis även bra att serva bilen på egen hand, som till exempel att byta olja och filter.

Service på lastbilen

Regelbunden service av lastbilen om man har en sådan är väldigt viktig eftersom detta är ett fordon som används i yrkestrafik. Dessutom är det ett stort fordon, vilket gör att ett eventuellt fel som inte åtgärdas i tid kan få stora konsekvenser.

Service på motorcykeln

En motorcykel är ofta lättare att serva på egen hand jämfört med en bil. Byte av olja, byte av filter eller rengöring av detsamma samt byte av bromsvätska är något i princip alla motorcykelägare kan klara av på egen hand. Genom att ha en välservad motorcykel blir upplevelsen på vägarna betydligt trevligare och angenämare.