Skruva själv

Förr eller senare, vare sig man vill eller inte, uppstår ett eller flera problem på ens bil. Dock går det faktiskt att göra en hel del åtgärder helt på egen hand bara man är lite händig. Dessutom finns det saker man kan göra för att förebygga att problem uppstår eller åtminstone försenas.

Byta olja

Bilreparation

När man ska byta olja på bilen skiljer sig från modell till modell. Hur ofta man ska byta olja står ofta i instruktionsboken. Dock bör man som regel se till att byta olja minst en gång varje år. Hur mycket olja man ska fylla på står också angivet i instruktionsboken. När man väl har fyllt på olja är det viktigt att kontrollera oljenivån efter första körningen för att säkerställa att ingen olja läcker ut.

Byta filter

Samtidigt som man byter olja ska man också byta filter. När man byter filter är det viktigt att man låter all gammal olja rinna ut innan man sätter dit ett nytt filter. Viktigt är också att endast dra åt det nya filtret med handkraft och inga verktyg. Läs mer om detta här.

Byta kamrem

Byta kamrem på en bil är något man inte behöver göra särskilt ofta, dock är det viktigt att göra det i tid eftersom en trasig kamrem kan leda till totalt motorhaveri. Att byta kamrem är något som kräver sin man då det är viktigt att det blir rätt. Behöver man byta kamrem är det säkrast att lämna i bilen på service.